POPtalk een gesprek in beeld.

Workshop

Donderdag 18 januari 2018 geef ik een de eerste dag van de tweedaagse workshop “POPtalk”. Maar wat is POPtalk. In dit blog leg ik je dat graag uit. Ben je geïnteresseerd in een workshop? Onderaan het blog kun jij je opgeven.

Als uitleggen lastig is.

Herken jij dat ook, dat je het lastig vindt om uit te leggen wat je bedoelt, denkt of voelt?
Of dat je merkt dat je kind of je leerling ergens mee zit, maar praten niet lukt.
Een POPtalk gesprek is dan een heel fijn middel om te laten zien wat je bedoelt, denkt of voelt.

POPtalk

POPtalk is een gesprek voeren met poppetjes en ander (spel)materiaal.
Mensen denken in beelden en in woorden. Het is dan ook logisch dat je beide manieren gebruikt in gesprek met andere mensen. Door woorden ook in beelden neer te zetten, wordt uitleggen wat je bedoelt een stuk eenvoudiger.

Veiligheid en vertrouwen

Door een gesprek met beelden te ondersteunen, ontstaat er een gezamenlijk beeld. Heftige gevoelens als angst, agressie, verdriet of leerproblemen zijn gemakkelijker te bespreken als je samen praat over de poppetjes. Dat  voelt  veiliger, waardoor vertrouwen groeit. Met en door de poppetjes krijg je overzicht en inzicht en is het vinden van een oplossing veel gemakkelijker.

Gesprek of Workshop

Ben je leerkracht,  medewerker kinderopvang, klasse-assistent, psycholoog, othopedagoog, (overblijf)ouder, coach, mentor, remedial teacher  en zie je dat een kind, leerling of cliënt niet goed in zijn of haar vel zit en hulp nodig heeft? Denk dan eens aan een POPtalk gesprek en maak ouders of verzorgers attent op de mogelijkheid van een POPtalk gesprek.
Maar je kan ook de tweedaagse workshop, op 18 januari en 8 maart 2018 volgen of een miniworkshop POPtalk doen en zelf in de groep of individueel met behulp van POPtalk in gesprek gaan.

  • Wil je meer informatie, klik dan hier.
  • Klik hier voor een POPtalk gesprek.
  • Aanmelden voor een tweedaagse workshop POPtalk of een miniworkshop.

Natuurlijk mag je ook bellen met de Vuurtoorn op telefoonnummer: 0593 540141

 

19, 5 accreditatie punten SKJ                                                                              25 registeruren