Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Wat is POPtalk

Zoals velen weten  “zegt één beeld meer dan 1000 woorden”. Poptalk maakt van deze kennis gebruik. Het vindt zijn oorsprong in ‘een taal erbij’ van contextueel therapeut Marleen Diekman en de Davis methode van Ron Davis.
Het Poptalk gesprek is een middel om de communicatie tussen mensen te verbeteren met behulp van beeldmateriaal en inzicht te krijgen in eigen gedachtes, gevoelens en reacties daarop. POPtalk ondersteunt een gesprek thuis, op school en op het werk.
Voor het gesprek wordt gebruik gemaakt van allerlei beeldmateriaal, zoals playmobil, lego, gekleurd papier, speelgoed dieren, kaarten en blokken. Allerlei beeldmateriaal dat functioneel is om een gesprek te ondersteunen.

Voor wie is POPtalk

POPtalk is voor iedereen, kinderen, jongeren, studenten en volwassenen. Iedereen die graag meer inzicht wil in zijn/haar eigen gedrag of het gedrag van zijn/haar kind, cliënt, patiënt of leerling en vervolgens samen te zoeken naar manieren om, waar gewenst, dit gedrag te veranderen. Jong of oud, beelden zijn ondersteunend voor iedereen. We denken immers allemaal in woorden en beelden.  Denk maar eens aan een presentatie zonder en met ondersteunende beelden. Beelden zijn  een krachtig hulpmiddel in ieder gesprek. Bijvoorbeeld als je de volgende situaties herkent.

  1. ·         Er is sprake van leerproblemen.
  2. ·         Je kind, leerling, cliënt of een kind zit niet lekker in zijn haar vel.
  3. ·         Er is sprake van pesten op school, in de buurt of op het werk.
  4. ·         Concentreren kost heel veel moeite
  5. ·         Bij verdriet, boosheid of prikkelbaarheid.
  6. ·         Er steeds opnieuw sprake is van conflicten
  7. ·         Overzicht en rust ontbreekt in je leven of in de groep/klas.
  8.           Angst voor de tandarts, een prik, de dokter……….
  9.           Ontroostbaar na verlies van………
  10.           Slaapproblemen.

Een POPtalk gesprek geeft je letterlijk een beeld van wat je hebt meegemaakt, voelt of denkt!  Door een POPtalk-gesprek  ontstaat ruimte in het hoofd en een beeld op tafel. Een beeld dat overzicht en inzicht geeft aan alle gespreksdeelnemers.

Waarom POPtalk

Een gesprek geeft  in korte tijd meer overzicht en inzicht in de situatie. Waardoor je jezelf en de ander beter en sneller begrijpt. Het is gemakkelijker, omdat je in het  gesprek niet direct over jezelf vertelt. De poppetjes vertellen jouw verhaal. Daardoor word je toeschouwer van de situatie en tegelijk blijf je actief betrokken. De poppetjes beelden de situatie, gevoelens en gedachten uit. Dit geeft een veilig gevoel en daardoor is het vinden van een oplossing veel eenvoudiger!

POPtalk trainer

Om  ouders handvatten te kunnen geven in het gesprek met hun beelddenker, besloot ik POPtalk trainer te worden. Maar, wat ging daar aan vooraf.
Tijdens een workshop voor mijn werk als Davis®counselor kwam ik, ontwikkelaar van POPtalk, Trudy Borst, tegen. Haar verhalen over POPtalk maakten me enthousiast. Ik deed de workshop en vervolgens gebruikte ik in mijn werk POPtalk als ondersteuning bij gesprekken met kinderen en volwassenen. Al snel was ik net zo enthousiast als Trudy. Het was duidelijk, POPtalk  is een geweldig middel in ieder gesprek! Of het nu kinderen, volwassenen, jongeren of beelddenkers zijn.  POPtalk is heel fijn gespreksmiddel  in vele situaties voor ouders, opa&oma en professionals als, leerkrachten, logopediste, (ortho)pedagoog, psycholoog, sociaalwerker, huisartsondersteuner of medewerker kinderopvang.  Ik besloot, de opleiding tot POPtalk trainer te gaan doen om mijn enthousiasme en ervaringen met jullie te kunnen delen.

POPtalk coaching of workshop

Wil jij graag meer inzicht in je kind of jezelf  dan is coaching met behulp van  POPtalk iets voor jou. Wil je zelf POPtalk-coach worden? Neem dan contact op of meld je aan voor een workshop.

Een POPtalk gesprek duurt één tot anderhalf uur en kost  € 60,–.
Het aantal gesprekken varieert.

Workshops

De workshops worden gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen. Je kunt ook zelf een groep samenstellen, contact opnemen en dan plannen we samen de data.
Er zijn drie workshops:

– Een miniworkshop/lezing (+/- 1,5 uur) over de werkwijze van POPtalk. Kosten  € 175,–
Er is geen miniworkshop gepland, maar neem gerust contact op als je graag een workshop wilt volgen.

POPtalk Basis 2-daagse workshop:
In deze workshop leer je de basisbegrippen van POPtalk toe te passen in gesprekken. Praktisch en door duidelijke handvatten direct toepasbaar. Na het volgen deze tweedaagse ben jij POPtalkcoach! Let op: Je volgt dag één en dag twee bij dezelfde trainer.
Vooropleiding: Er is geen vooropleiding vereist, er wordt van hbo-denkniveau uitgegaan.
Studiebelasting: De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. oefenen).
Kosten € 475,–
SKJ-punten: 21
Registerplein: 37.5 PE

POPtalk7! workshop van 1 dag.
POPtalk7 is positieve psychologie in beeld. Een eendaagse workshop waarbij je leert om, met behulp van beeldtaal, een kind, volwassene of jongere te coachen naar blijvende verandering. Praktisch, doeltreffend in 7 heldere stappen en direct in de eigen praktijk of klas in te zetten.
Vooropleiding: Er is geen vooropleiding vereist, er wordt van hbo-denkniveau uitgegaan.
Kosten € 375,–
SKJ-punten: 11

DATA workshops:

POPtalk BASIS (workshop van 2 dagen)
maandag 27 mei en 24 juni 2024
maandag    9 september en 7 oktober 2024

POPtalk7! workshop van 1 dag (positieve psychologie in beeld)
maandag 10 juni 2024
maandag 23 september 2024

Plaats: praktijk “De Vuurtoorn”, Makkum 35, 9411 TH  BEILEN
Tijd:  van 9.30 uur tot 16.30 uur

Meer informatie
Voor meer informatie of voor vragen kun je een mail sturen naar: info@devuurtoorn.nl of bel/app naar 06 57678048

Of meld je aan voor de workshops van Jolien Fokkens door op de link te klikken:  https://www.poptalk.nl/agenda.

 

 

registerplein37,5 PE voor het volgen van de workshop.

14 punten voor accreditatie van je SKJ inschrijving

 

poptalk

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief