POPtalk voor professionals.

Als woorden ontbreken

Hebben we honger, dan pakken we bijvoorbeeld een appel,
Willen we iets opschrijven, dan zoeken we schrijfmateriaal.
Willen we iets zeggen dan zoeken we de juiste woorden.

Opschrijven

Wanneer je honger hebt en er is geen eten, dan worden veel mensen daar zeker op de lange duur chagrijnig, moe of onstabiel van.
Hetzelfde als je iets wilt opschrijven en er is geen schrijfmateriaal. Dat zal misschien iets minder heftig zijn, maar ook dat geeft, als het maar vaak genoeg gebeurt, irritatie.

Ontbreken van woorden

U begrijpt het vast, als we iets willen zeggen en de juiste woorden ontbreken, dan leidt dat op een gegeven moment ook tot humeurigheid, vermoeidheid en/of onzekerheid.

Lege handen

Kinderen, jongeren, volwassenen en beelddenkers met adhd, add, dyscalculie of dyslexie vinden het vaak moeilijk om hun ervaringen, gevoelens en gedachten geordend en/of met de juiste woorden te vertellen.
Het gevolg is, dat als er iets is, we dit wel merken aan het gedrag van een kind of beelddenker, maar verder met lege handen staan. Je kunt immers niet zien wat er in dat koppie omgaat. Maar, dat kan anders!

POPtalk

We kunnen kinderen, jongeren of (volwassen) beelddenkers helpen de juiste woorden te vinden met behulp van POPtalk.
POPtalk is een manier om in gesprek te gaan, waarbij we de belevingswereld visueel/zichtbaar maken. Met behulp van poppetjes en spelmateriaal uitbeelden wat je hebt meegemaakt, voelt of denkt. Je wordt gezien! En bijna als vanzelf vind je dan ook de juiste woorden.  Er is weer ruimte voor plezier.

Gesprek

POPtalk is bedoeld om een gesprek te ondersteunen. Net als een plaatje in een leesboek. POPtalk kan door iedereen worden gebruikt, die met kinderen, jongeren en/of beelddenkers in gesprek gaat. Bijvoorbeeld op school, thuis, het werk, bij de kinderopvang, de oppas, coaches of door andere professionals. Wil je wat praktisch voorbeelden in mijn blogs staat enkele mooie voorbeelden.

WORKSHOP POPtalk

Wil jij iets in handen hebben als je met kinderen, jongeren en/of (volwassen) beelddenkers in gesprek gaat?

Een workshop POPtalk bij de Vuurtoorn is dan zeker iets voor jou.

Doel

De workshop geeft je praktische handvatten om een gesprek met visuele ondersteuning te voeren. Er is geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. oefenen).

Voor wie

POPtalk is voor iedereen die met kinderen, jongeren en/of  (volwassen)beelddenkers in gesprek gaat. Dit kan thuis, op school, op het werk, bij de kinderopvang of bij de oppas. Maar ook voor coaches of andere professionals is POPtalk een praktisch hulpmiddel bij de ondersteuning of begeleiding.

Werkwijze

De Workshop wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen en is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk ongeveer 7 uur . Tussen de workshops zit een tijd van ongeveer 6 weken om te kunnen oefenen in de praktijk en daarna feedback te ontvangen. Voor iedere deelnemer is er een cursusboek.

In overleg is een andere indeling mogelijk.

In verband met de Coronamaatregelen kan de groepgrootte worden aangepast.

Data en plaats

De basis workshop POPtalk Basis wordt gegeven op:

Maandag 27 juni en maandag 18 juli

Donderdag 8 september en 6 oktober 2022

in praktijk “De Vuurtoorn”, Makkum 35, 9411 TH  BEILEN

Kosten

Deze 2-daagse workshop POPtalk kost 420,00 euro. Dit is inclusief cursusboek, koffie en thee, locatie en lunch.
Voor meer informatie of voor vragen kun je een mail sturen naar: info@devuurtoorn.nl of bellen naar 0593 540141

Of klink hieronder op de button om je aan te melden.

Klik hier om aan te melden

 

19,5 punten voor accreditatie

 

 

25 uren

 

 

 

12 PE voor leden ABvC

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief