POPtalk voor professionals.

Als woorden ontbreken

Hebben we honger, dan pakken we bijvoorbeeld een appel,
Willen we iets opschrijven, dan zoeken we schrijfmateriaal.
Willen we iets zeggen dan zoeken we de juiste woorden.

Schrijven

Wanneer je honger hebt en er is geen eten, dan worden veel mensen daar zeker op de lange duur chagrijnig, moe of onstabiel van.
Hetzelfde als je iets wilt opschrijven en er is geen schrijfmateriaal. Dat zal misschien iets minder heftig zijn, maar ook dat geeft, als het maar vaak genoeg gebeurt, irritatie.

Ontbreken van woorden

U begrijpt het vast, als we iets willen zeggen en de juiste woorden ontbreken, dan leidt dat op een gegeven moment ook tot humeurigheid, vermoeidheid en/of onzekerheid.

Lege handen

Kinderen, jongeren, volwassenen en beelddenkers met adhd, add, dyscalculie of dyslexie vinden het vaak moeilijk om hun ervaringen, gevoelens en gedachten geordend en/of met de juiste woorden te vertellen.
Het gevolg is, dat als er iets is, we dit wel merken aan het gedrag van een kind of beelddenker, maar verder met lege handen staan. Je kunt immers niet zien wat er in dat koppie omgaat. Maar, je hoeft niet met lege handen te staan.

POPtalk

We kunnen kinderen, jongeren en volwassen helpen de juiste woorden te vinden met behulp van POPtalk.
POPtalk is een manier om in gesprek te gaan, waarbij we de belevingswereld visueel/zichtbaar maken. Met behulp van poppetjes en spelmateriaal uitbeelden wat je hebt meegemaakt, voelt of denkt. Je wordt gezien! En bijna als vanzelf vind je dan ook de juiste woorden.  Er is weer ruimte voor andere zaken en plezier.

Gesprek

POPtalk is bedoeld om een gesprek te ondersteunen. Net als een plaatje in een leesboek. POPtalk kan door iedereen worden gebruikt, die graag in gesprek wil komen met kinderen, jongeren en/of volwassenen. Bijvoorbeeld op school, thuis, het werk, bij de kinderopvang, de oppas, coaches of door andere professionals. Wil je wat praktisch voorbeelden?  Enkele mooie voorbeelden vind je in mijn blogs.

WORKSHOP POPtalk

Wil jij iets in handen hebben als je met kinderen, jongeren, volwassenen en/of beelddenkers in gesprek gaat?

Een mini workshop POPtalk, een workshop POPtalk Basis of POPtalk7 bij de Vuurtoorn is dan zeker iets voor jou.

De workshop geeft je praktische handvatten om te coachen naar een gewenste verandering en kan in combinatie met andere coach- en of gesprekstechnieken worden ingezet. Er is geen vooropleiding vereist, hoewel we wel uitgaan van een hbo-denkniveau.

POPtalk is voor iedereen die met kinderen, jongeren, volwassenen en/of beelddenkers in gesprek gaat. Dit kan thuis, op school, op het werk, bij de kinderopvang of bij de oppas. Maar ook voor coaches, medewerkers kinderopvang, huisartsondersteuners, psychologen, ambulante begeleiding of voor andere professionals is POPtalk een praktisch hulpmiddel tijdens gesprek of begeleiding.

Werkwijze

De Workshop wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen. Voor iedere deelnemer is er een cursusboek, koffie, thee, lunch en certificaat.

Workshops

De workshops worden gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen. Je kunt ook zelf een groep samenstellen, contact opnemen en dan plannen we samen de data.
Er zijn drie workshops:

– Een miniworkshop/lezing (+/- 1,5 uur) over de werkwijze van POPtalk. Kosten  € 175,–
Er is geen miniworkshop gepland, maar neem gerust contact op als je graag een workshop wilt volgen.

– POPtalk BASIS 2-daagse workshop:
In deze workshop leer je de basisbegrippen van POPtalk toe te passen in gesprekken. Praktisch en door duidelijke handvatten direct toepasbaar. Na het volgen deze tweedaagse ben jij POPtalkcoach! Let op: Je volgt dag één en dag twee bij dezelfde trainer.
Vooropleiding: Er is geen vooropleiding vereist, er wordt van hbo-denkniveau uitgegaan.
Studiebelasting: De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. oefenen). Tussen de twee dagen zit enkele weken. Dit om te oefenen en feedback te krijgen tijdens de tweede cursusdag.
Kosten € 475,–
SKJ-punten: 21
Registerplein: 37.5 PE

POPtalk7! workshop van 1 dag.
POPtalk7 is positieve psychologie in beeld. Een eendaagse workshop waarbij je leert om, met behulp van beeldtaal, een kind, volwassene of jongere te coachen naar blijvende verandering. Praktisch, doeltreffend in 7 heldere stappen en direct toepasbaar in de eigen praktijk, tijdens ambulante begeleiding of in de klas.
Vooropleiding: Er is geen vooropleiding vereist, er wordt van hbo-denkniveau uitgegaan.
Kosten € 375,–
SKJ-punten: 11

DATA workshops:

POPtalk BASIS workshop van 2 dagen
– maandag 27 mei en 24 juni 2024
– maandag 9 september en 7 oktober 2024
POPtalk7!  workshop van 1 dag (positieve psychologie in beeld)
– maandag 10 juni
– maandag 7 oktober

Plaats: praktijk “De Vuurtoorn”, Makkum 35, 9411 TH  BEILEN
Tijd:  van 9.30 uur tot 16.30 uur

Meer informatie
Voor meer informatie of voor vragen kun je een mail sturen naar: info@devuurtoorn.nl of bel of app naar 06 57678048

Of meld je aan voor de workshops van Jolien Fokkens door op de link te klikken:  https://www.poptalk.nl/agenda.

registerplein37,5 PE voor het volgen van de workshop.

 

 

14 punten voor accreditatie van je SKJ inschrijving

 

poptalk

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief