de Davis®methode

De basis van de begeleiding is de Davis®methode

De  basis van de begeleiding is de Davis®methode. Van groep 4 tm groep 8 mocht Simon een uurtje per week begeleiden. Daarna bleef hij een uurtje in de week komen om het geleerde te onderhouden en uit te breiden met name voor zijn concentratie, spelling en begrijpende lezen. Het is nu tijd om hem los te laten vond ik.

Voor het laatst

Vandaag kwam hij voor het laatst. Al weken van te voren vroeg hij wat ik leuk vond, waar ik van hield en elke week dezelfde vraag. Vandaag geholpen door zijn vader bracht hij een xxxl bos bloemen voor me mee als ‘bedankje’.

Hulp en advies

Wat heeft je geholpen de afgelopen 4 jaar vroeg ik.
In volgorde noemt hij: Spelling, kleien en tekenen, ballen gooien, spelletjes en begrijpend lezen.
Welk advies zou je andere kinderen willen geven, die nog niet zeker weten of ze naar De Vuurtoorn willen komen. Hij denkt even na en zegt:
“Heb plezier, ga vooral niet boos naar de begeleiding,
klets lekker veel en doe de Davis®methode oefeningen ook thuis”. Dit laatste kwam echt spontaan uit Simon.

Ouders

Ook zijn ouders vroeg ik wat ze zo fijn vonden aan de begeleiding.
Ze antwoordden:
“Je werkt op een andere manier dan school met Simon, op een manier die bij Simon past. Bij jou kreeg hij het idee, dat hij niet de enige beelddenker is, maar dat er veel meer kinderen zijn die op deze manier leren. Ook heeft hij heel veel gehad aan het leren focussen in combinatie met het kijken naar het kind achter het gedrag. Op school zien ze het gedrag wel, maar is er weinig tijd om er iets mee te doen. Door naar jou te gaan, weet hij nu hoe hij zichzelf op school kan helpen. Simon is rustiger geworden, doordat hij controle heeft gekregen over zijn energie met behulp van de energiemeter uit de Davis®methode.nl

De energiemeter

Terwijl zijn ouders hun verhaal doen stijgt de energiemeter bij Simon hij wil graag zijn zelfgemaakte cadeau geven.
Nadat we over en weer cadeautjes hebben gegeven, geven we elkaar een hand en is het zo ver. Voor de laatste keer gaat hij de deur uit, steekt al springend zijn hand op en belooft nog een keertje te laten horen hoe het gaat. Dag Simon…..ik ga je enthousiasme en puurheid missen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief