Professional, werkgever, collega en de beelddenker.

Ondersteunen van de beelddenker

Ben jij een professional, werkgever en/of collega en wil jij graag meer van beelddenken weten of wil je weten hoe je op school, werk of in gesprek een beelddenker kan ondersteunen? Dan ben je bij de Vuurtoorn op de juiste plaats!

Verdiepen in beelddenken

Om kinderen, maar ook volwassen beelddenkers te kunnen ondersteunen is het belangrijk, dat je bereid bent om jezelf te verdiepen in beelddenken.

Labeltjes

Beelddenkers hebben vaak labeltjes als dyslexie, AD(H)D, dyscalculie of ASS(autisme spectrum stoornissen). De labeltjes geven de verschillen tussen deze mensen aan. Er is echter ook een overeenkomst. Mensen met deze labeltjes hebben gemeen, dat ze bij voorkeur in beelden denken. Hierdoor verwerken ze informatie anders, dan waar we meestal vanuit gaan.

Hoe gaan beelddenkers  met informatie om.

Hoe beelddenkers met informatie omgaan, kan je lezen op deze website.
Je kan je ook op een andere manier verdiepen in de manier waarop beelddenkers  met informatie omgaan. Dit door naar een presentatie over beelddenken en leren, concentreren en communiceren van  de Vuurtoorn te komen. Op de pagina-home vind je altijd de nieuwste data.
Verder kom ik graag naar jouw/jullie bedrijf, school, praktijk, kinderopvang of instellingen voor een gesprek met jou en/of je collega’s over beelddenken. Het geven van een presentatie behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens de presentatie leg ik uit hoe beelddenkers met informatie omgaan en waarom dat de ene keer wel tot problemen leidt en de andere keer niet.
Klik hier eens als je direct meer informatie over beelddenken wilt.

Talent

Het is nooit te laat. Zelfs als iemand al pensioen geniet, is het voor je cliënt, leerling werknemer, vrijwilliger een verademing om te weten dat hij of zij een beelddenker is. En hoe jullie van dat onbewuste talent gebruik kunnen maken!
Neem gerust contact op met de Vuurtoorn als je denkt dat je leerling, cliënt, vrijwilliger of werknemer een beelddenker is en jullie op zoek zijn naar een manier om de communicatie en concentratie te verbeteren of om de mogelijkheden om te leren uit te breiden.

Concrete vraag

Heb jij een concrete vraag en wil je concrete handvatten om je in beelden denkende cliënt, collega, leerling of werknemer te ondersteunen?
Graag zoek ik dan samen met jou/jullie vanuit jullie vraag, naar manieren om de beelddenker te ondersteunen passend bij jullie vraag en mogelijkheden.

Praktische handvatten

Wil je meer praktisch handvatten voor de ondersteuning, dan raad ik je een workshop POPtalk aan. Klik hier voor meer informatie over POPtalk en de workshop. De workshop is een goede combinatie van informatie over beelddenken en oefenen met concrete handvatten.
Er is ook een mini workshop POPtalk van ongeveer anderhalf uur . Deze mini workshop kan ik ook bij jou op school, werk of de  vereniging geven.

De taal van beelddenken

Een beelddenker ondersteun je door de taal van de beelddenker in ieder geval een te leren begrijpen en het zou mooi zijn als je het ook wilt te leren spreken. Aangezien je de meeste talen het best leert door ze te oefenen in de praktijk wil ik je uitnodigen om de taal van de beelddenker te leren ‘spreken’ in de praktijk, bij de Vuurtoorn. Spreekt de uitnodiging je aan? Bel of mail en vertel waar je graag wilt beginnen, ik help je graag verder!