Ondersteunen van de beelddenker
Ben jij een professional, werkgever en/of collega en wil jij graag meer informatie over beelddenken of wil je weten hoe je op school, werk of in gesprek een beelddenker kan ondersteunen? Dan ben je bij de Vuurtoorn op de juiste plaats!
Verdiepen in beelddenken
Om kinderen, maar ook volwassen beelddenkers te kunnen ondersteunen is het belangrijk, dat je bereid bent om jezelf te verdiepen in beelddenken.
Labeltjes
Beelddenkers hebben vaak labeltjes als dyslexie, AD(H)D, dyscalculie of ASS(autisme spectrum stoornissen). Vaak zijn er geen labeltjes maar vallen ze op één of andere manier op in de groep, juist door hun humor, orginele denkwijze, ongeordende enthousiaste manier van praten, creativiteit of ze zijn de doener in de groep. De labeltjes geven de verschillen tussen deze mensen aan. Er is echter ook een overeenkomst. Mensen met deze labeltjes hebben gemeen, dat ze bij voorkeur in beelden denken. Hierdoor verwerken ze informatie anders, dan waar de maatschappij en school meestal vanuit gaan.
Hoe gaan beelddenkers met informatie om.
Om meer te weten te komen over de manier waarop beelddenkers met informatie omgaan, kun je de kleine powerpoint op deze pagina eens bekijken.
Je kunt je ook op een andere manier verdiepen in de manier waarop beelddenkers met informatie omgaan. Dit door naar een informatieavond over beelddenken en leren, concentreren en communiceren van de Vuurtoorn te komen. Op de pagina-home vind je altijd de nieuwste data.
Verder kom ik graag naar jouw/jullie bedrijf, school, praktijk, kinderopvang of instellingen voor een gesprek met jou en/of je collega’s over beelddenken. Het geven van een presentatie behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens de presentatie leg ik uit hoe beelddenkers met informatie omgaan en waarom dat de ene keer wel tot problemen leidt en de andere keer niet en wat je er samen aan kunt doen om de problemen te verminderen of op te lossen.
Klik hier eens als je direct meer informatie over beelddenken wilt.
Talent
Het is nooit te laat. Voor je cliënt, leerling werknemer, vrijwilliger of zelfs als je al met pensioen bent, is het een verademing om te weten dat jij, hij of zij een beelddenker is. En hoe jullie van dat onbewuste talent gebruik kunnen maken!
Neem gerust contact op als je denkt dat je leerling, cliënt, vrijwilliger of werknemer een beelddenker is en jullie op zoek zijn naar een manier om de communicatie en concentratie te verbeteren of om de mogelijkheden om tot leren te komen uit te breiden.
Concrete vraag
Heb jij een concrete vraag en wil je concrete handvatten om je in beelden denkende cliënt, collega, leerling of werknemer te ondersteunen?
Graag zoek ik dan samen met jou/jullie vanuit jullie vraag, naar manieren om de beelddenker te ondersteunen passend bij de vraag en mogelijkheden.
Praktische handvatten
Wil je zelf met de beelddenker in gesprek, dan raad ik je een workshop POPtalk aan. Klik hier voor meer informatie over POPtalk en de workshop. De workshop is een goede combinatie van informatie over beelddenken en toepassen van je kennis in gesprek met een beelddenker.
Er is ook een mini workshop POPtalk van ongeveer anderhalf uur . Deze mini workshop kan ik ook bij jou op school, werk of de vereniging geven.
De taal van beelddenken
Een beelddenker ondersteun je door de taal van de beelddenker te willen begrijpen en het zou heel mooi zijn als je de taal van de beelddenker ook wilt te leren spreken. Aangezien je de meeste talen het best leert door ze te oefenen in de praktijk wil ik je uitnodigen om de taal van de beelddenker te leren begrijpen en spreken. Je bent van harte welkom bij de Vuurtoorn. Spreekt de uitnodiging je aan? Bel of mail en vertel waar je graag wilt beginnen, ik help je graag verder!