Informatie over beelddenken in een telefoongesprek

 

Het is maandagmiddag, mijn cliënt is net vertrokken en ik bel de moeder van Daan volgens afspraak terug. Ze wil graag wat informatie over beelddenken. Ik heb haar kort gesproken en weet dat ze vragen heeft over haar zoon. Het is altijd weer een soort van verrassing die je uitpakt als je met elkaar in gesprek gaat. Ben benieuwd wat ik ga horen.

Op zoek naar een oplossing

De moeder van Daan is op zoek naar een oplossing. Daan zat eerst op de basisschool en is daar getest. Hij heeft groep één, twee, drie en vier gedaan op de basisschool, maar het ging niet. School vond dat Daan naar het Speciaal Basisonderwijs (SBO) moest. Hoewel de ouders twijfelden aan de keuze ging Daan naar het SBO. Het gaat daar wel iets beter, maar nu na twee jaar wil Daan niet meer naar school. Huilend staat hij  op maandagmorgen op en zegt dat hij niet naar school wil. Hij denkt dat hij dom is, omdat hij bepaalde sommen niet begrijpt. Moeder vertelt, dat er in de vakantie en in het weekend niets aan de hand is. Op zondagavond begint het echter al. Hij kan niet slapen en heeft buikpijn.

Kenmerken van Beelddenken

Moeder is gaan Googelen en komt op de site van de Vuurtoorn terecht. Daar leest ze over beelddenken en bekijkt de kenmerken van beelddenken. Ze denkt dit is mijn zoon!
Haar gevoel heeft haar altijd al verteld, dat Daan dan misschien moeite heeft met leren, maar hij is toch echt wel slim en sociaal. Daarnaast kan hij heel goed met paarden omgaan, houdt hij van buitenspelen en bouwt de mooiste creaties van lego.
Het gaat op het SBO  wel iets beter, maar nu haar zoon niet meer naar school wil vraagt ze zich af of hij misschien een beelddenker is.

Hoe gaat hij met informatie om?

In het telefoongesprek wisselen moeder en ik over en weer informatie uit.  Het vermoeden ontstaat, dat Daan een beelddenker is. Van achter de telefoon is het moeilijk uit te vinden of iemand een beelddenker is. Ik stel moeder voor om Daan te laten komen voor een intake. Tijdens de intake krijgt Daan dan verschillende kleine opdrachten. We doen bijvoorbeeld samen een spel, een gesprekje en Daan mag een dorpje van blokken bouwen, maar hij krijgt ook taal- en rekenopdrachtjes. Op die manier zie ik hoe Daan met informatie omgaat en of hij een voorkeur voor beelddenken heeft.

Moeder wil nog even met de vader van Daan overleggen, maar ze voelt wel voor een intake.

Bij het schrijven van dit blog staat er voor Daan een intake gepland.

 

Groetjes Jolien,
Graag tot een volgend blog!

Mijn blogs zijn altijd een weergave van de werkelijkheid, maar ik gebruik gefingeerde namen om de privacy van mijn cliënten te beschermen.

Vond je het blog leuk, interessant, leerzaam, herkenbaar of noem maar op?  Wil je het laten weten, door een  duimpje of door te delen op facebook?

Wil jij ook meer informatie over beelddenken, leren, concentreren en communiceren? Klik hier voor de presentatie op 1 maart 2018 . Natuurlijk mag je ook gewoon bellen 0593 540141 of mailen naar info@devuurtoorn.nl met vragen of opmerkingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief