Als woorden ontbreken

Woorden

Hebben we honger, dan pakken we bijvoorbeeld een appel.
Willen we iets opschrijven, dan zoeken we schrijfmateriaal.
Willen we iets zeggen dan zoeken we de juiste woorden.

Opschrijven

Wanneer je honger hebt en er is geen eten, dan worden veel mensen daar zeker op de lange duur chagrijnig, moe of onstabiel van.
Hetzelfde als je iets wilt opschrijven en er is geen schrijfmateriaal. Dat is misschien iets minder heftig, maar ook dat geeft, als het maar vaak genoeg gebeurt, irritatie.

Ontbreken van woorden

Je begrijpt het vast, als we iets willen zeggen en de juiste woorden ontbreken, dan leidt dat op een gegeven moment ook tot humeurigheid, vermoeidheid en frustratie.

Lege handen

Kinderen, jongeren volwassenen en beelddenkers met bijvoorbeeld dyslexie, adhd, add, dyscalculie of ass. vinden het vaak moeilijk om hun ervaringen, gevoelens en gedachten geordend en/of met de juiste woorden te vertellen.
Het gevolg is, dat als er iets is, we dit wel merken aan het gedrag, maar verder met lege handen staan. Je kunt immers niet zien wat er in dat koppie omgaat. Maar, dat kan anders!

POPtalk

We kunnen een kinderen, jongeren, volwassenen of beelddenkers met dyslexie, adhd, add, dyscalculie of ass  helpen de juiste woorden te vinden met behulp van POPtalk. POPtalk is een manier van in gesprek gaan, waarbij we de belevingswereld visueel (zichtbaar) maken. Met behulp van spelmateriaal laten zien wat je hebt meegemaakt, voelt of denkt.  Door het uit te beelden voel je, je gezien. En bijna als vanzelf vind je dan ook de juiste woorden.

Ondersteuning

POPtalk is bedoeld om een gesprek te ondersteunen. Net als een plaatje in een power point. POPtalk kan overal worden gebruikt, waar we met kinderen en/of volwassenen in gesprek willen gaan. Bijvoorbeeld op school, thuis, bij de kinderopvang, de oppas, of door professionals als de kindercoach, logopediste, pedagoog of loopbaanbegeleider.

Workshop POPtalk

Wil jij iets in handen hebben, als woorden ontbreken en je graag met kinderen, jongeren , volwassenen of beelddenkers in gesprek wil gaan.

Een workshop POPtalk is dan zeker iets voor jou.

Doel

De workshop geeft je praktische handvatten om over ervaringen, gedachten en gevoelens te praten. Dit met behulp van poppetjes en ander beeldend materiaal. Er is geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze
2-daagse workshop is 25 uur (incl. oefenen).

Voor Wie

De basis workshop POPtalk met kids is voor iedereen die met kinderen, jongeren, volwassen en/of beelddenkers in gesprek wil. Dit kan thuis, op school, op het werk, bij de kinderopvang of bij de oppas. Maar ook voor coaches of andere professionals is POPtalk een praktisch hulpmiddel . Dit bij coaching of begeleiding van een cliënt.

Werkwijze

De Workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk ongeveer 7 uur . Tussen de workshops zit een tijd van ongeveer 6 weken om te kunnen oefenen in de praktijk. De tweede dag krijg je feedback en worden de toepassingsmogelijkheden uitgebreid. Voor iedere deelnemer is er een cursusboek en een certificaat.

Data en Plaats:

De workshop POPtalk wordt gegeven op:
maandag    6 maart en 10 april 2023
maandag    22 mei en 3 juli 2023
maandag    18 september en 30 oktober 2023

Plaats: praktijk “De Vuurtoorn”, Makkum 35, 9411 TH  BEILEN
Tijd:  van 9.30 uur tot 16.30 uur

Je kunt je onderaan deze pagina opgeven.

Kosten:

Deze 2-daagse basis workshop POPtalk basis kost 475,00 euro. Dit is inclusief cursusboek, certificaat, koffie en thee, locatie en lunch.
Voor meer informatie of voor vragen kun je een mail sturen naar: info@devuurtoorn.nl, bel naar 0593 540141 of app naar 06 57678048

Of meld je aan door op de button hieronder te klikken.

 

25 registeruren

 

 

 19.5 punten

 

 

 

 

  Ik meld mij aan voor een tweedaagse Workshop Poptalk op:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief