Als woorden ontbreken

Woorden

Hebben we honger, dan pakken we bijvoorbeeld een appel.
Willen we iets opschrijven, dan zoeken we schrijfmateriaal.
Willen we iets zeggen dan zoeken we de juiste woorden.

Opschrijven

Wanneer je honger hebt en er is geen eten, dan worden veel mensen daar zeker op de lange duur chagrijnig, moe of onstabiel van.
Hetzelfde als je iets wilt opschrijven en er is geen schrijfmateriaal. Dat is misschien iets minder heftig, maar ook dat geeft, als het maar vaak genoeg gebeurt, irritatie.

Ontbreken van woorden

Je begrijpt het vast, als we iets willen zeggen en de juiste woorden ontbreken, dan leidt dat op een gegeven moment ook tot humeurigheid, vermoeidheid en frustratie.

Lege handen

Kinderen, jongeren volwassenen en beelddenkers met bijvoorbeeld dyslexie, adhd, add, dyscalculie of ass. vinden het vaak moeilijk om hun ervaringen, gevoelens en gedachten geordend en/of met de juiste woorden te vertellen.
Het gevolg is, dat als er iets is, we dit wel merken aan het gedrag, maar verder met lege handen staan. Je kunt immers niet zien wat er in dat koppie omgaat. Maar, dat kan anders!

POPtalk

We kunnen een kinderen, jongeren, volwassenen of beelddenkers met dyslexie, adhd, add, dyscalculie of ass  helpen de juiste woorden te vinden met behulp van POPtalk. POPtalk is een manier van in gesprek gaan, waarbij we de belevingswereld visueel (zichtbaar) maken. Met behulp van spelmateriaal laten zien wat je hebt meegemaakt, voelt of denkt.  Door het uit te beelden voel je, je gezien. En bijna als vanzelf vind je dan ook de juiste woorden.

Ondersteuning

POPtalk is bedoeld om een gesprek te ondersteunen. Net als een plaatje in een power point. POPtalk kan overal worden gebruikt, waar we met kinderen, jongeren en/of volwassenen in gesprek willen gaan. Bijvoorbeeld op school, op het werk, thuis, bij de kinderopvang, de oppas, of door professionals zoals de kindercoach, logopediste, pedagoog, loopbaanbegeleider, leerkracht, psycholoog of huisartsondersteuner.

Workshop POPtalk

Wil jij iets in handen hebben, als woorden ontbreken en je graag met kinderen, jongeren , volwassenen of beelddenkers in gesprek wil gaan.
Een workshop POPtalk Basis of POPtalk7 is dan zeker iets voor jou.

POPtalk BASIS

SKJ-punten 14
Registerplein 37.5 PE
De workshop geeft je praktische handvatten om over ervaringen, gedachten en gevoelens te praten. Dit met behulp van poppetjes en ander beeldend materiaal. Er is geen vooropleiding vereist, maar we verwachten wel hbo-denkniveau. Na de workshop mag jij je POPtalk-coach noemen.

De basisbegrippen van de relationele werkelijkheid (externe werkelijkheid, interne werkelijkheid en interacties) worden met behulp van materialen inzichtelijk gemaakt. ‘Het ijs breken’ tijdens een kennismaking, grenzen (of grensoverschrijdend gedrag), (gezins)opstellingen, casuïstiek, gevoelens en gedachten, sociaal netwerk en het stellen en behalen van doelen komen ook aan bod. De workshops zijn interactief: je krijgt volop de gelegenheid praktisch met elkaar te oefenen. Je leert niet alleen het gesprek aan te gaan maar ook hoe en welk beeldmateriaal geschikt is om in te zetten.

De Workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk ongeveer 7 uur . Tussen de workshops zit een tijd van ongeveer 6 weken om te kunnen oefenen in de praktijk. De tweede dag krijg je feedback en worden de toepassingsmogelijkheden uitgebreid. Voor iedere deelnemer is er een cursusboek en een certificaat.

De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. oefenen).
Deze 2-daagse workshop POPtalk Basis kost €475. Dit is inclusief literatuur, materialenpakket, een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten, koffie, thee en lunch.

POPtalk7 (positieve psychologie in beeld)

SKJ-punten: 11
POPtalk7 is een workshop van één dag waarin je op een praktische en beeldende manier leert hoe je iemand kunt coachen naar blijvende verandering. Deze is gebaseerd op positieve psychologie. Bij POPtalk7! leer je de kracht van beeldtaal pas echt ontdekken. We nemen je mee in zeven heldere coachingsvaardigheden die ontwikkeld zijn door Wendy van Beurden van Lucky7! gebaseerd op de ‘7 steps to creating lasting change’ van Tony Robbins. De cursist gaat deze stappen zelf ervaren tijdens de workshop en zal daarna in staat zijn om deze direct toe te passen bij de begeleiding/coaching van eigen leerlingen of cliënten.
Wil je alleen de workshop POPtalk7 volgen. Dat kan, maar dan mag je, je nog geen POPtalk-coach noemen.

De Workshop is één dag van 7 uur.

De workshop POPtalk7! kost €325,–. Dit is inclusief literatuur, materialenpakket, koffie, thee en lunch.

Voor Wie

De workshops zijn voor iedereen (er wordt van HBO-denkniveau uitgegaan)die met kinderen, jongeren, volwassen en/of beelddenkers in gesprek wil. Dit kan op school,  het werk, thuis, bij de kinderopvang of bij de oppas.   Maar ook voor coaches, leerkrachten, huisartsondersteuners of andere professionals is POPtalk een praktisch hulpmiddel bij coaching of begeleiding van een cliënt.

Data en Plaats:

POPtalk BASIS workshop van 2 dagen
– maandag 27 mei en 24 juni 2024
– maandag   9 september en 7 oktober 2024

POPtalk7! workshop van 1 dag (positieve psychologie in beeld)
– maandag 10 juni 2024
– maandag 23 september 2024

Plaats: praktijk “De Vuurtoorn”, Makkum 35, 9411 TH  BEILEN
Tijd:  van 9.30 uur tot 16.30 uur

Je kunt je onderaan deze pagina opgeven.

Meer informatie
Voor meer informatie of voor vragen kun je een mail sturen naar: info@devuurtoorn.nl of bel of app naar 06 57678048

AANMELDEN (via de agenda op de website van POPtalk): klik dan hier.

 

21 punten voor POPtalk BASIS
11 punten voor POPtalk7!

registerplein 37.5 PE voor POPtalk BASIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief