Waarom werk ik graag met de Davis®methode.

Privacy

De afgelopen tijd had ik weinig tijd voor mijn blog. Dit, omdat ook ik, net als veel bedrijven, de manier waarop ik de privacy van mij cliënten waarborg in kaart moest brengen en niet alleen dat. Er moesten ook maatregelen worden genomen. Alleen een wachtwoord op je computer is namelijk niet voldoende.

Toch begeleid  ik véél liever cliënten, dan dat ik sloten op kasten maak en bewerkersoveréénkomsten sluit.

Kaartje

De foto laat zien, waarom ik toch veel liever cliënten begeleid. Vorige jaar voor de zomervakantie kreeg ik het kaartje van een ex-cliëntje. Het is toch heel fijn als je dat zelf een tijdje nadat de begleiding al is gestopt nog mag ontvangen.

Intervisie

In de afgelopen periode is er van alles gebeurd. Maar één van de dingen die ik met jullie wil delen is het volgende, dat ik tijdens een intervisie met collega’s hoorde.
Een collega van mij mocht misschien een meisje counselen. Het meisje had veel problemen op het gebied van communicatie. Ze had daar al veel begeleiding voor gehad, maar dat had nog maar weinig opgeleverd. En daardoor zochten de ouders naar iets anders.

Garantie

Een Davis counseling van 30 uur is een heel bedrag als je dat zelf moet betalen. En jah, er is geen resultaat garantie.
Maar krijg je wel garantie als je naar de logopediste, een coach, de orthopedagoog,  de dokter of school gaat?

De ouders twijfelden of ze een counselingstraject bij mijn collega wilden gaan volgen.

Inspanningsverplichting

Als Davis counselors zetten we onze kennis in om iemand makkelijker en effectiever te leren, leren, concentreren en communiceren. We hebben dan een inspanningsverplichting, net als een coach, fysiotherapeut, logopediste, dokter of leerkracht. Met andere woorden, we doen onze stinkende best om het probleem of de problemen van onze cliënt te verminderen of op te lossen.  Natuurlijk lossen we ze het liefst helemaal op!!

Maximaal resultaat

Een begeleiding of counseling zal maximaal resultaat hebben als counselor/ begeleider/ coach, leerkracht, cliënt en omgeving zich maximaal inzetten.  Dat is bij een Davis®counseling niet anders.

Advies

Om terug te komen op het begin. De ouders, die bij mijn collega hadden aangeklopt gingen te rade in de omgeving voor ze de beslissing namen. Ze vroegen een andere professional om advies.
Die raadde de ouders sterk af om een Davis®counseling te doen, omdat het wetenschappelijk niet is bewezen en misschien wel zou kunnen schaden.

Davis®methode

Tja, en wat doe je dan als Davis®counselor. Niet zoveel dus. Ook al weet je uit persoonlijke ervaring dat een Davis counseling je hele leven positief kan veranderen.
De Davis®methode op zich is niet bewezen, maar van bijna alle afzonderlijke onderdelen van de methode kan de werkzaamheid door wetenschappelijke studies worden aangetoond. Misschien niet altijd in Nederland, maar dan zeker in buitenlandse studies. Is dat dan niet voldoende?

Leren, communiceren en concentreren met beelden

Misschien kom ik nu wat gefrustreerd over. En ik ontken het niet, soms kan ik dat ook best zijn net als mijn collega. Maar ik blijf werken met de Davis®methode, omdat ik weet dat het werkt al meer dan 15 jaar ervaar ik dat.  Het is juist daarom dat ik elke keer weer geniet als ik een jonge of volwassen beelddenker kan laten ervaren, dat je gemakkelijker en efficiënter leert, concentreert en communiceert met beelden!

Resultaat

De ouders die bij mijn collega hadden aangeklopt, besloten om een counseling te doen. En wat een resultaat!! De problemen zijn sterk afgenomen en het meisje bloeit helemaal op.

Kijk en daarom werk ik nog steeds met de Davis®methode!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief