GESLAAGD

De Kroon

Vorige week  had ik het druk met mijn flyer voor POPtalk, die je ook op mijn blog kon zien. Het was in die zelfde week, dat ik een berichtje kreeg van Mariët. Een berichtje waar ik helemaal warm van werd.
Mariët  schreef me dat ze was geslaagd voor verpleegkunde de kroon op al haar inspanningen.

Wat was ze blij!!

Dyslexie

Mariët kwam bij me toen ze de veertig  net was gepasseerd. Ze had al de nodige negatieve ervaringen achter de rug, maar was nog niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten.  En dat is ook hoe ik Mariët ken. Maar niet alleen Mariët, heel veel  (dyslectische) beelddenkers , die ik in mijn praktijk zie hebben een doorzettingsvermogen, waar velen een puntje aan kunnen zuigen.

School

Het doel van Mariët was om weer naar school te gaan. Ze had een aantal banen gehad, maar dat waren niet de banen die ze graag wilde doen. Ook hoorde ze regelmatig, dat ze veel meer in haar mars had dan de functie waarin ze werkte. Wat lette haar om nog een opleiding te doen?

Haar dyslexie.!

Hulp

Ze ging op zoek naar hulp voor haar dyslexie en stuitte daarbij op mijn website de Vuurtoorn. Wat daar geschreven stond, sprak Mariët aan en dat leidde na een intake tot een counseling. De counseling was voor Mariët een intensief proces. Maar, het voldeed ruimschoots aan de verwachtingen van Mariët.

Presentaties

Na de counseling was ze zo enthousiast, dat ze me regelmatig belde om te vertellen,  over haar successen. Door haar enthousiasme ontstond bij mij een idee. Ik heb  de stoute schoenen aangetrokken en  heb Mariët gevraagd of ze samen met mij presentaties over beelddenken en de Davis®methode wilde geven. Mariët voor de ervaringen en ik gaf de achtergrondinformatie. En Mariët zei “ja”. Samen hebben we dat een paar jaar met veel plezier gedaan.  Tot Mariët, de moed had verzameld om te gaan studeren.

Geslaagd

Ons contact gaat langzaam terug naar af en toe een  kaartje. Tot ik dus afgelopen week haar bericht kreeg met “Ik ben geslaagd!”.  Vol trots en zelfvertrouwen schrijft ze “verpleegkundige op niveau 4”!!

Mariët,  ik kan het niet anders zeggen, dat heb je verdiend!!

We hebben al afgesproken om binnenkort even bij te praten. Ik kijk er naar uit en ben benieuwd naar je verhalen over je studietijd.

Veel geleerd.

Mariët, ik vond het heel fijn dat ik je mocht helpen  en ben je dankbaar dat jij  mij hebt geholpen bij het  geven van presentaties. Daar heb ik  van genoten en veel van geleerd!

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief