Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Wat is POPtalk

Zoals velen weten  “zegt één beeld meer dan 1000 woorden”. Poptalk maakt van deze kennis gebruik. Het vindt zijn oorsprong in ‘een taal erbij’ van contextueel therapeut Marleen Diekman en de Davis methode van Ron Davis.
Het Poptalk gesprek is een middel om de communicatie tussen mensen te verbeteren met behulp van beeldmateriaal. Het ondersteunt je thuis, op school en op het werk.
Voor het gesprek wordt gebruik gemaakt van allerlei beeldmateriaal, zoals playmobil, lego, gekleurd papier, speeelgoed dieren en blokken. Allerlei materiaal dat functioneel is om een gesprek te ondersteunen.

 

Voor wie is POPtalk

POPtalk is voor iedereen, kinderen, pubers, studenten en volwassenen, die een moeite of problemen hebben met verwoorden van de dingen in hun hoofd en op zoek zijn naar een oplossing .  Jong of oud, beelden zijn ondersteunend voor iedereen of je nu wel of geen beelddenker bent. Denk maar eens aan een presentatie zonder en met ondersteunende beelden. Beelden zijn  een krachtig hulpmiddel in ieder gesprek. Bijvoorbeeld als je wilt praten als:

·         Je leerproblemen hebt.

·         Niet lekker in je vel zit.

·         Je wordt gepest op je werk of op school

·         Concentreren heel veel moeite kost.

·         Je snel boos of verdrietig bent.

·         Er steeds weer conflicten op je pad komen.

·         Een beetje rust in je is, wat je graag wilt.

Een POPtalk gesprek geeft je letterlijk een beeld bij wat je hebt meegemaakt, voelt of denkt! Het gemaakte beeld, zorgt er voor dat je niet blijft malen over je problemen, maar het letterlijk uit je hoofd komt. En dat geeft ruimte om nieuwe oplossingen te zoeken.

Waarom POPtalk

Een gesprek geeft je in korte tijd meer overzicht en inzicht in jouw problemen. Waardoor je jezelf en anderen beter leert begrijpen. Dit komt doordat je in het  gesprek niet direct over jezelf hoeft te vertellen. De poppetjes vertellen jouw verhaal. Daardoor word je toeschouwer van de situatie en tegelijk blijf je actief betrokken. De poppetjes beelden de situatie, gevoelens en gedachten uit. Hierdoor wordt het minder bedreigend  en is het vinden van een oplossing veel eenvoudiger!

POPtalk trainer

Om  ouders handvatten te kunnen geven om het gesprek met hun beelddenker te ondersteunen, besloot ik POPtalk trainer te worden. Maar, wat ging daar aan vooraf.
Tijdens een workshop van mijn werk als Daviscounselor kwam ik, ontwikkelaar van POPtalk, Trudy Borst, tegen. Haar verhalen over POPtalk maakten me enthousiast. Ik deed de workshop en vervolgens gebruikte ik in mij werk POPtalk als ondersteuning bij gesprekken met kinderen en volwassenen. Al snel was ik net zo enthousiast als Trudy. Ook werd me duidelijk dat dit  een heel goed hulpmiddel voor ouders is in gesprek met hun kind. Voor ieder kind, niet alleen voor de beelddenkers. Maar  POPtalk is niet alleen voor ouders! Het is ook voor andere professionals als, leerkrachten, logopediste, (ortho)pedagoog, psycholoog, sociaalwerker en bijvoorbeeld groepsleiders een heel goed hulpmiddel bij een gesprek.  Ik besloot, de opleiding tot POPtalk trainer te gaan doen zodat nog veel meer mensen het voordeel van bewust beelden en woorden koppelen kunnen ervaren.

POPtalk gesprek of workshop

Wil jij graag een POPtalk gesprek of  een workshop doen? Neem dan contact op of meld je aan voor een workshop.

Een POPtalk gesprek duurt één tot anderhalf uur en kost  € 45,–.
Het aantal gesprekken varieert. Vaak is één gesprek genoeg, soms zijn er enkele gesprekken nodig.

De workshops wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen. Je kan ook zelf een groep samenstellen, contact opnemen en dan plannen we samen de data.
Er zijn twee workshops:

– Een miniworkshop/lezing (+/- 1,5 uur) over de werkwijze van POPtalk. Kosten  € 175,–
De eerst volgende miniworkshop is op 6 december 2017
Tijd:  19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Plaats: Makkum 35, 9411 TH BEILEN
OPGAVE: info@devuurtoorn.nl of 0593 540141

 2-daagse workshop: waarin je naast de basis ook kennis maakt met diverse andere methoden en materialen
waarmee je POPtalk goed kunt combineren. Doel: Praktische handvatten bieden om met kinderen in gesprek te gaan. Er is
geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. oefenen). Kosten € 395,–

Voor het volgen van de workshop ontvangen leerkrachten 25 registeruren!

De eerst volgende workshop is op 18 januari en 8  maart 2018
Aanvang:  9.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur
Plaats: Makkum 35, 9411 TH BEILEN
OPGAVE: info@devuurtoorn.nl of 0593 540141

 

 

poptalk