Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Wat is POPtalk

Zoals velen weten  “zegt een beeld meer dan 1000 woorden”. Poptalk maakt van deze kennis gebruik. Het vindt zijn oorsprong in ‘een taal erbij’ van contextueel therapeut Marleen Diekman en de Davis methode van Ron Davis.
Het Poptalk gesprek is een middel om de communicatie tussen mensen te verbeteren met behulp van beeldmateriaal. Het ondersteunt je thuis, op school en op het werk.
Voor het gesprek wordt gebruik gemaakt van allerlei beeldmateriaal, zoals playmobil, lego, gekleurd papier, speeelgoed dieren en blokken. Allerlei materiaal dat functioneel is om een gesprek te ondersteunen.

 

Voor wie is POPtalk

Poptalk is voor iedereen, kinderen, pubers, studenten en volwassenen, die een probleem hebben en op zoek zijn naar een oplossing.  Jong of oud, beelden zijn ondersteunend voor iedereen of je nu wel of geen beelddenker bent. Denk maar eens aan een presentatie zonder en met ondersteunende beelden. Beelden zijn  een krachtig hulpmiddel in ieder gesprek.

·         Heb je leerproblemen

·         Zit je niet lekker in je vel

·         Word je gepest op je werk of op school

·         Heb je moeite met concentreren

·         Last van angsten of agressie

·         Beland je steeds weer in een conflict

·         Wil je het graag wat rustiger in je hoofd

Een Poptalk gesprek geeft je letterlijk een beeld bij je problemen! Het gemaakte beeld, zorgt er voor dat je niet blijft malen over je problemen, maar letterlijk de oplossing ziet.

Waarom POPtalk

Een gesprek geeft je in korte tijd meer overzicht en inzicht in jouw problemen. Waardoor je jezelf en anderen beter leert begrijpen. Dit komt doordat je in het  gesprek niet direct over jezelf hoeft te vertellen. De poppetjes vertellen jouw verhaal. Daardoor word je toeschouwer van de situatie en tegelijk blijf je actief betrokken. De poppetjes beelden de situatie, gevoelens en angsten uit. Hierdoor wordt het minder bedreigend  en is het vinden van een oplossing veel eenvoudiger!

Meer informatie over POPtalk

Een gesprek duurt ongeveer één tot anderhalf uur en vindt plaats in de praktijkruimte van De Vuurtoorn.
Een gesprek kost € 45,– per gesprek.
Het aantal gesprekken varieert. Vaak is één gesprek genoeg, soms zijn er enkele gesprekken nodig.

poptalk

Lees ook:

Interview met Marleen Diekman in Trouw