Een Zelfstandig naamwoord tot leven brengen.

Hoe breng je een zelfstandig naamwoord tot leven.

Beelddenkers vinden leren leuk, als ze zelf iets kunnen creëren, bijvoorbeeld door een zelfstandig naamwoord tot leven brengen. Als ze hun eigen zelfstandig naamwoord kunnen creëren.
Een zelfstandig naamwoord, zo’n abstract begrip dat je gebruikt voor een groep woorden met een bepaald kenmerk. Hoe breng je zo’n woord tot leven.

Internet

Op internet en in schoolboeken kun je de nodige uitleg vinden. Met deze uitleg zijn we aan de gang gegaan en het was echt geweldig leuk om op deze manier een zelfstandig naamwoord tot leven te brengen. Het woord wordt dan ook echt van jou.

Wat zijn een zelfstandige naamwoorden.

Zelfstandige naamwoorden kunnen worden gebruikt voor concrete en abstracte zaken.
Concrete zaken, zijn dingen die je kunt zien of aanraken. Voorbeelden zijn mensen, dieren, dingen en landen of plaatsen.
Abstracte zaken, zijn dingen die je niet kunt aanraken. Voorbeelden hiervan zijn, gevoelens, tijd, eigenschappen, gebeurtenissen en denkbeeldige personen of zaken.

Lidwoorden

Verder kun je zelfstandige naamwoorden meestal combineren met een lidwoord, de, het of een. Vaak kun je zelfstandige naamwoorden in het meervoud veranderen of er een verkleinvorm van maken.

Een mindmap, de Davis-methode en POPtalk

Hoe creëer je nu een beeld van deze informatie? Zelf werk ik graag met een mindmap, de Davis-methode en POPtalk. De kennis die ik bij deze methodes heb opgedaan heb ik gebruikt bij het creëren van het onderstaande beeld voor een zelfstandig naamwoord.

Creëren

In het midden het zelfstandige naamwoord ‘appel’. Met behulp van klei een mindmap of ook wel woordspin genoemd, gemaakt. Op elke poot van de spin heb ik  met het spelmateriaal van POPtalk een kenmerk van het zelfstandig naamwoord uitgebeeld.
Vervolgens het ik het woord ‘zelfstandig naamwoord’ gekleid en visueel opgeslagen zoals we bij de Davis-methode gewend zijn.

Oefenen

Als je dit hebt gekleid pak er dan eens een gewoon boek bij en zoek alle zelfstandige naamwoorden op de bladzijde eens op. Kijk af bij je eigen gekleide beeld en je vergeet nooit meer, wat een zelfstandig naamwoord is.
Heel veel succes!

Hulp bij spelling en grammatica

Zie je het nog niet helemaal zitten? Bij de Vuurtoorn helpen we je graag met spelling en grammatica op een creatieve manier, met oefenen, maar zonder stampwerk.
Neem gerust contact.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief