POP-talk

Een nieuwe start.

Een nieuw schooljaar een nieuwe start!
Terwijl ik dit schrijf, schijnt buiten de zon en zie ik op de bladeren van de bomen al weer de eerste herfsttinten.  Wat gaat de vakantie toch snel voorbij.

 

Drukke week

Mijn eerste week zit er al weer op. Het was een drukke week, want ik had besloten dat na 10 jaar het behangetje wel vervangen mocht worden en de andere muur opnieuw geverfd. Dus alles moest van de muur gehaald en alle kasten uitgepakt. Dit, omdat ze anders niet te verplaatsen zijn. Met andere woorden, het waren een paar wanordelijk dagen in de praktijk! Gelukkig heb ik door mijn werk veel ervaring met het maken van orde.  Het ziet er nu weer fris en opgeruimd uit.
Een frisse praktijk is een mooi begin van een nieuw schooljaar  en een nieuw uitdaging. In oktober van dit jaar geef  ik mijn eerst workshop POPtalk.

 

Vertellen

Kinderen vinden het soms (heel) lastig om te vertellen hoe ze zich voelen of wat ze dwars zit. Regelmatig  wanneer ik kinderen bij hun leerproblemen of concentratieproblemen help, zie ik ze vastlopen in hun gevoelens. Ze worden boos, verdrietig, blokkeren of  lijken niet geïnteresseerd. Ook vertelden ouders  dat ze hun kind zagen worstelen maar het niet konden bereiken of helpen.  Dat doet pijn voor alle betrokkenen!

 

POP-talk

Tijdens een aanvullende scholing als Davis counselor trof ik Trudy Borst. Zij vertelde mij over  de door haar ontwikkelde methode  POPtalk. Vertellen waar je mee zit met behulp van poppetjes en spelmateriaal.
Kort daarna ben ik de opleiding tot POPtalk- coach gaan doen.  POPtalk brengt  mij zoveel in de begeleiding van kinderen en beelddenkers en is zo eenvoudig.  Echt een hulpmiddel voor iedereen om een gesprek te ondersteunen.
Afgelopen jaar,  heb ik daarom de opleiding tot  POPtalk- trainer gedaan.  Dit om ouders, opa’s, oma’s, oppassen, juffen, meesters  en andere  (professionele) hulpverleners een handvat te kunnen bieden in de ondersteuning van kinderen en/of  beelddenkers bij het verwoorden van hun belevingswereld.

 

POPtalk- coach

Tijdens de opleiding tot POPtalk- coach leer je hoe je gebeurtenissen, gedachten en gevoelens met behulp van poppetjes en ander spelmateriaal kunt uitbeelden. Op deze manier haal je een probleem letterlijk uit het hoofd en kun je er van een afstandje naar kijken. Tijdens mijn werk heb ik ervaren dat  door er op deze manier naar te kijken er  bijna als vanzelf nieuwe, frisse inzichten ontstaan. Jij en je (klein)kind, leerling of cliënt krijgen letterlijk een beeld van het probleem.  Eén gesprek met behulp van  POPtalk kan van een probleem zo groot als een olifant, een probleempje zo groot als een vlieg maken.  Tot slot zetten we de ‘vlieg’, dan ook nog buiten de deur. En maken jij en je kind, jouw leerling of cliënt een nieuwe start.

 

Wil je meer weten over de POPtalk kijk hier een filmpje, stuur  een mail of bel me op. Ben je geïnteresseerd en wil je een workshop doen,  houd dan mijn website in de gaten. Je kan ook een mail sturen, dat je graag een workshop wilt volgen. Ik stuur je dan een mail zodra er weer een workshop is gepland.
Er zijn twee verschillende workshops.

  • Een mini workshop/lezing (+/- 1,5 uur) over de werkwijze van POPtalk of
  • Een workshop POPtalk twee dagen.

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief