Tip voor de jonge beelddenker

AANKLEDEN

Tip

Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van een ouder die geweldig blij was met de tip die ik had gegeven. Ik werd hartelijk bedankt. En toen bedacht ik dat het misschien wel leuk is om de tip ook op mijn blog te delen.

Tienminutengesprek

Het is al weer een paar weekjes geleden. Ik werd gebeld, omdat ze door juf op mijn praktijk voor begeleiding voor beelddenkers attent waren gemaakt. We spraken kort over hun zoontje. Hij zit in groep twee en juf had in het tienminutengesprek gevraagd of ze wel eens van beelddenken hadden gehoord. Deze vraag leidde tot het telefoontje. De ouders wilden graag meer weten en we maakten een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Intelligentie

In het gesprek kwam onder andere ter sprake hun zoontje zich nog niet zelf kon aankleden. De ouders waren dit niet gewend van de oudere kinderen. Ze hadden ook het idee, dat het niet aan de intelligentie lag, maar  aankleden lukte niet.

Volgorde

Omdat beelddenkers informatie anders verwerken, kan aankleden een probleem zijn. Hoewel niet alle beelddenkers aankleden lastig vinden. De beelddenker ziet dan een stapel kleding, maar heeft geen idee, waar te beginnen. Ouders gaf ik de tip om de kleding bijvoorbeeld op het bed klaar te leggen in de volgorde waarin de kledingstukken zouden worden aangetrokken. Eerst doe je het een aantal keren  samen en dan langzaam laat je een kind steeds meer stappen zelf doen.

Bij en trots

De ouders hadden dit een week gedaan. Na een paar dagen kon hun zoontje, zichzelf al aankleden en na een week was het zelfs niet meer nodig om de kleding in volgorde op bed neer te leggen. Zoontje was helemaal trots op zichzelf en vader en moeder helemaal blij. Later sprak ik ook  juf nog en ze vertelde, dat ze het met de gym ook hadden gedaan. En met succes!

Heb je ook een vraag ? Stel hem gerust, op info@devuurtoorn.nl . Ik geef je graag een tip.

Mijn blogs zijn altijd een weergave van de werkelijkheid, maar ik gebruik gefingeerde namen en pas situaties soms aan om de privacy van mijn cliënten te beschermen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief