Wie is Jolien Fokkens

Ik ben Jolien Fokkens en sinds 1 januari 2005 begeleid ik in mijn praktijk kinderen, scholieren, studenten en volwassenen met leerproblemen, concentratieproblemen en communicatieproblemen.
Mijn praktijk “De Vuurtoorn” is gevestigd op Makkum 35 te Beilen. Daar woon ik met veel plezier samen met mijn man en kinderen.

Leren, concentreren en communiceren

 • Door mijn ervaring met lesgeven weet ik dat er altijd wrijving is tussen het individuele belang van de leerling/cursist, het belang van de groep, de leerstof en de tijd die de docent heeft om extra aandacht te geven aan een leerling/cursist. Leerlingen/cursisten met voldoende intelligentie, die moeite hebben met lezen, rekenen, spelling en concentreren of andere problemen hebben zoals dyslexie, dyscalculie, adhd en add, vallen gemakkelijk tussen wal en schip. Wat tot op hoge leeftijd grote gevolgen kan hebben.
 • In mijn praktijk kan ik een rustige veilige plaats creëren voor mijn cliëntjes/cliënten. Een plaats waar ze in hun eigen tempo en op eigen manier beelddenken leren inzetten bij lezen, schrijven en rekenen. Maar ook bij plannen, verslagen maken, concentreren en in het communiceren met partner, vrienden, collega’s, klas- en/of studiegenoten.

VISIE

 • Vaak worden op school tijdens een cursus of op het werk veel hulpmiddelen ingezet om de symptomen van leer-, leef- en concentratieproblemen te verminderen. Net zoiets als, je laat iemand typen, omdat schrijven met rechts niet lukt, omdat hij/zij linkshandig is.
 • Wanneer jij je als beelddenker bewust wordt van jouw manier van denken en hier mee leert leren, krijg je controle over leren, leven en concentreren. Vergelijk het met de rechtshandige die leert dat hij/zij met links wel netjes kan schrijven.
 • Door beelddenkers, visueel te leren leren (vergelijk met links schrijven), ontstaat zelfvertrouwen en verminderen of lossen leer-, leef- en concentratieproblemen op.

MISSIE

 • Vergroten van het zelfvertrouwen van de beelddenker in zijn eigen manier van denken en leren.
 • De juiste voorwaarden scheppen om als beelddenker te leren leren.
 • Verminderen of oplossen van leerproblemen, concentratieproblemen en communicatieproblemen door het aanreiken van verschillende nieuwe leertechnieken voor beelddenkers.
 • Jij, als cliënt, bent na begeleiding in staat om de geleerde technieken thuis, op school en op het werk in te zetten. Waardoor doelen die eerst onhaalbaar leken, toch mogelijk worden.

Dus

 • Zoek jij iemand met expertise, ervaring, tijd en aandacht voor jouw manier van denken?
  Wil jij anders leren leren, lezen, rekenen, concentreren en communiceren?

Twijfel niet en neem contact met me op. Samen gaan we dan aan de slag om jouw problemen te verminderen of op te lossen.

Hartelijke groet,
Jolien Fokkens