Kinderen

Door beelddenkende kinderen vroeg te herkennen en te ondersteunen kunnen veel leerproblemen, concentratieproblemen en gedragsproblemen worden voorkomen of worden beperkt.

* Heeft uw kind problemen met lezen, schrijven en spellen?
* Heeft u kind concentratieproblemen?
* Heeft uw kind moeite met rekenen of klokkijken?
* Heeft uw kind aanleg voor sport, muziek, drama of techniek?
* Heeft uw kind een sterk rechtvaardigheidsgevoel?
* Ervaart u dat anderen uw kind niet begrijpen?

Dan kan het zijn dat uw kind of leerling een beelddenker is. Beelddenkers denken niet in woorden en begrippen, maar in beelden en gebeurtenissen. Waarbij ze al hun zintuigen gebruiken. Herkent u deze problemen bij uw kind of één van uw leerlingen? Kijk dan eens bij de 37 kenmerken van beelddenken of doe een intake bij De Vuurtoorn.

Signaleringsonderzoek beelddenken

‘Zit uw kind niet lekker in zijn/haar vel’? Dan is het “signaleringsonderzoek beeldenken van Ojemann” een manier om uit te zoeken of uw kind of leerling een beelddenker is. Zodra u weet of uw kind een beelddenker is, kunt u uw kind beter ondersteunen. Hoe eerder uw kind zich begrepen voelt, hoe beter. Op die manier ontstaat zelfvertrouwen, en dat is zó belangrijk voor het leer- en ontwikkelingsproces!’

De Vuurtoorn

De Vuurtoorn begeleidt uw jonge beelddenker en u in het omgaan met zijn/haar eigen manier van denken.
Daardoor krijgt uw beelddenker:

– Invloed op zijn/haar eigen manier van denken.
– Ontstaat zelfvertrouwen .
– Verminderen of verdwijnen lees-, spelling-, rekenproblemen en/of concentratieproblemen

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan gerust eens contact op of meld u aan voor één van de informatie-avonden. Kijk hier voor de data van de informatie-avonden.