Kinderen

Beelddenken vroeg signaleren

Door kinderen met een voorkeur voor beelddenken vroeg te signaleren en te ondersteunen kunnen veel leerproblemen, concentratieproblemen en gedragsproblemen worden voorkomen of worden beperkt.

Heeft uw kind:
*  problemen met lezen, schrijven en spellen,
*  concentratieproblemen,
*  moeite met rekenen of klokkijken,
*  aanleg voor sport, muziek, drama of techniek,
*  een sterk rechtvaardigheidsgevoel en
* ervaart u dat anderen uw kind niet begrijpen,

Dan kan het zijn dat uw kind of leerling een beelddenker is. Beelddenkers denken niet in woorden en begrippen, maar in beelden en gebeurtenissen. Waarbij ze al hun zintuigen gebruiken. Herkent u deze problemen bij uw kind of één van uw leerlingen? Kijk dan eens bij de 37  kenmerken van beelddenken of doe een intake bij De Vuurtoorn.

Problemen op school

Zit uw kind niet lekker in zijn/haar vel en zijn er op school problemen. Dan is het “signaleringsonderzoek beeldenken van Ojemann” een manier om uit te zoeken of de problemen ontstaan, omdat uw kind een beelddenker is. Zodra u weet of uw kind een beelddenker is, kunt u uw kind beter ondersteunen. Hoe eerder uw kind zich begrepen voelt, hoe beter. Op die manier ontstaat zelfvertrouwen, en dat is zó belangrijk voor het leer- en ontwikkelingsproces!’

De Vuurtoorn

De Vuurtoorn begeleidt uw jonge beelddenker en u in het omgaan met zijn/haar eigen manier van denken.
Daardoor krijgt uw beelddenker:

– Invloed op zijn/haar eigen manier van denken.
– Ontstaat zelfvertrouwen .
– Verminderen of verdwijnen lees-, spelling-, rekenproblemen en/of concentratieproblemen

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan gerust eens contact op of meld u aan voor één van de informatie-avonden. Kijk hier voor de data van de informatie-avonden.